By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Moxon unwraps west London townhouse revamp

Moxon Architects has completed the refurbishment and extension of a Grade II-Listed house in Chelsea

The practice has reconfigured the four-storey townhouse in west London removing partitions to create a reduced number of larger rooms. A rear extension and the addition of a floor to the top of the building has increased the home’s volume by approximately a quarter.

On the open-plan lower ground floor, which opens onto the rear garden, traces of the original structure have been deliberately retained as ‘geometric guidelines’ todivide the living room, kitchen, study and library.

A lime finished English Oak staircase, which extends through the house, combines a high-level library, with a pull-out writing desk, secret compartments and mobile library steps.

Project data

Architect Moxon Architects
Structural engineer Douglas Kenney
Quantity surveyor Roger Moore
Contractor A&A Developments
Funding Private
Procurement Traditional
Start date October 2011
Completion date May 2012
Area 145m²

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Files

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters