By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Hyde + Hyde wins planning for 'secluded woodland' home

Planning permission has been granted for this home in South Wales designed by Hyde + Hyde Architects

The Swansea and Cardiff-based architects has designed the house for a retired couple that are returning to South Wales from California.

Located within a secluded woodland near the Loughour estuary in South Wales the house stands on a plinth to overcome the uneven rural terrain.

Work is scheduled to start on site this winter.

THP_Inner_Elevation_08_Hyde_and_Hyde_Architects

Architect’s view

Kristian Hyde, director, Hyde + Hyde Architects

From various vantage points around the site the home appears as single storey pavilion suspended over the landscape, from others a two storey monolith.

The home celebrates different personalities depending on the ‘micro’ contextual condition it confronts.

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters