Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Hyde + Hyde wins planning for 'secluded woodland' home

  • Comment

Planning permission has been granted for this home in South Wales designed by Hyde + Hyde Architects

The Swansea and Cardiff-based architects has designed the house for a retired couple that are returning to South Wales from California.

Located within a secluded woodland near the Loughour estuary in South Wales the house stands on a plinth to overcome the uneven rural terrain.

Work is scheduled to start on site this winter.

THP_Inner_Elevation_08_Hyde_and_Hyde_Architects

Architect’s view

Kristian Hyde, director, Hyde + Hyde Architects

From various vantage points around the site the home appears as single storey pavilion suspended over the landscape, from others a two storey monolith.

The home celebrates different personalities depending on the ‘micro’ contextual condition it confronts.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.