By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

HÛT unwraps triangular King's Cross office refurb

HÛT Architecture has completed the renovation of a derelict building on a triangular site opposite King’s Cross station, London

The mixed-use development contains four floors of office space above a restaurant on the ground floor that extends into the converted basement.

Internally the building was gutted and re-structured with a new steel frame inserted behind a retained brick skin.

A glass-clad rooftop pavilion formed from a highly reflective material that followsthe curve of the building, which is ‘designed to create a surface that changes appearance depending on the angle it is viewed from’, tops the building.

Ground floor plan

Architect’s view

Andrew Whiting, Director at HÛT

‘For a building occupying such a prominent site, it had very little street presence and we saw this project as an opportunity to redefine the building’s relationship to its surroundings whilst creating high-quality office space. The architectural presence of the rooftop pavilion re-brands a building that previously lacked any kind of distinct identity.

‘The addition of the economic glazed rooftop structure has really helped generate interest in the development and has played a major part in the building achieving impressive rental rates.’

Project data

Date of completion 2013
Gross internal floor area 580
Total cost £350K
Client Dome Assets
Architect HUT Architecture
Structural engineer NN Engineering
M&E Engineer Global Facility Maintenance
Surveyor Stuart Henley & Partners
Main contractor Pelican Building Contractors

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters