Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Evans Vettori completes 'brick box' church hall extension

Matlock-based Evans Vettori Architects has completed this £350,000 extension to St Joseph’s church in Derby

Located to the north-east of the 1980s brick church, the extension contains a multi-purpose hall along with a kitchen and storage.

A new picture window on the west elevation of the hillside building allows views across Derby.

A blue brindle brick link connects the hall to the existing building and provides a fully accessible entrance and toilet facilities for both the hall and church.

The hall itself is clad with a buff facing brick to complement the existing church.

Project data

Start on site September 2012
Date of completion June 2013
Gross internal floor area 140m²
Total cost £350,000
Form of contract JCT Minor Works
Client Saint Joseph’s Roman Catholic Church, Derby
Architect Evans Vettori Architects
Structural engineer Erskine Hurt Consultants
M&E engineer William Bailey Building Services Engineers
Quantity surveyor Andrew Hopkin Quantity Surveying Services
Main contractor Davlyn Construction

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.