Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Emrys polishes off asymmetric copper-roofed office

  • Comment

Emrys Architects has completed this copper-roofed workspace behind a 1720s Georgian terrace in central London

Part of a revamp of two Grade II*-listed buildings, the scheme replaces a ‘melee of unconnected post-war extensions and dank lower ground spaces’ for the headquarters of GMS Estates.

The new office space, which is directly connected to the original 18th Century oak panelled rooms, has an asymmetric lofted ceiling that incorporates recessed lighting.

In the terrace a barrelled-vaulted silver vault has been converted into a meeting room.

1

Architect’s view

Glyn Emrys, director of Emrys Architects:

‘The opportunity to modernise GMS Estates’ historic head office proved to be a rewarding challenge, not just in terms of conservation design approval, but also as the client stayed in-situ throughout the construction period.’

Project data

Client GMS Estates Ltd
Architect Emrys Architects
Building contractor DDC Ltd
Structural engineer Elliott Wood Partnership
MEP consultant Hilson Moran
Completion date Oct 2013

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.