By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


Emrys polishes off asymmetric copper-roofed office

Emrys Architects has completed this copper-roofed workspace behind a 1720s Georgian terrace in central London

Part of a revamp of two Grade II*-listed buildings, the scheme replaces a ‘melee of unconnected post-war extensions and dank lower ground spaces’ for the headquarters of GMS Estates.

The new office space, which is directly connected to the original 18th Century oak panelled rooms, has an asymmetric lofted ceiling that incorporates recessed lighting.

In the terrace a barrelled-vaulted silver vault has been converted into a meeting room.


Architect’s view

Glyn Emrys, director of Emrys Architects:

‘The opportunity to modernise GMS Estates’ historic head office proved to be a rewarding challenge, not just in terms of conservation design approval, but also as the client stayed in-situ throughout the construction period.’

Project data

Client GMS Estates Ltd
Architect Emrys Architects
Building contractor DDC Ltd
Structural engineer Elliott Wood Partnership
MEP consultant Hilson Moran
Completion date Oct 2013

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

    The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

    AJ newsletters