Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Elips completes 'shiny' Chelsea refurbishment

  • Comment

[FIRST LOOK + PLANS + DATA] Elips Design has refurbished and extended a five-storey house in Chelsea, west London

The scheme by the AJ Small Projects shortlisted practice Elips Design features a glazed extension with a stainless steel structure.

Containing an open-plan dining and kitchen area, the addition at the rear of the townhouse allows light into the basement level which opens onto a sunken garden.

The living room and a library are on the ground floor with the bedrooms on the three floors above.

Site section

Architect’s view

Elisa Pardini, founder, Elips Design
‘The project aims to enhance the amount of natural light by investigating levels of transparency both vertical and horizontally, through a play of reflections and perspectives. This is the reason why we choose to build a completely glazed extension and we used stainless steel for the structure in order reflect the green around.’

Project data

Start on site date July 2011
Date of completion September 2012
Gross internal floor area 255m²
Form of contract Minor Works Building Contract
Total cost £355,000
Structural engineer David Warren
Quantity surveyor Bob Batey
Main contractor Index Business Management

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.