By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Elips completes 'shiny' Chelsea refurbishment

[FIRST LOOK + PLANS + DATA] Elips Design has refurbished and extended a five-storey house in Chelsea, west London

The scheme by the AJ Small Projects shortlisted practice Elips Design features a glazed extension with a stainless steel structure.

Containing an open-plan dining and kitchen area, the addition at the rear of the townhouse allows light into the basement level which opens onto a sunken garden.

The living room and a library are on the ground floor with the bedrooms on the three floors above.

Site section

Architect’s view

Elisa Pardini, founder, Elips Design
‘The project aims to enhance the amount of natural light by investigating levels of transparency both vertical and horizontally, through a play of reflections and perspectives. This is the reason why we choose to build a completely glazed extension and we used stainless steel for the structure in order reflect the green around.’

Project data

Start on site date July 2011
Date of completion September 2012
Gross internal floor area 255m²
Form of contract Minor Works Building Contract
Total cost £355,000
Structural engineer David Warren
Quantity surveyor Bob Batey
Main contractor Index Business Management

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters