By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Anglo-American rising star Synthesis completes Thai plaza

[FIRST LOOK + ELEVATIONS + DATA] Synthesis Design + Architecture have completed the plaza for a 60,000m² shopping mall outside Chiang Mai, in Thailand

The emerging practice, which has offices in London and Los Angeles, has designed the mains façades and communal interior areas for this new shopping centre in Lampang, northern Thailand.

Satalongside a motorway, the mall features an aluminium composite diagrid lattice exterior shell, which is backlit with colour changing LED uplights.

Internally the three-story shopping centre is arranged around a scultural atrium that aims to ‘create lateral visual connection between floors and encourage movement through the space’.

The practice was set up by Alvin Huang, a former founding director with Amanda Levete Architects (AL_a) who had previously worked with Future Systems and Zaha Hadid Architects.

Project data

Completed November, 2012
Client Central Pattana Public Company LTD.
Area 60,000m²
Façade 7,000m²
Cost: £423,000 (façade), £1.4 million (interior)
Architect Synthesis Design + Architecture
Local architect M.A.A.R
Structural engineer RVK
MEP engineer MITR
Lighting consultant WithLight
Quantity surveyor Northcroft
Façade consultant Façade associates
Landscape designer PASA Landscape

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters