By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

AAVA unwraps Greenwich mews

[FIRST LOOK + PLANS] AAVA Architecture has completed this two-bedroom home in the West Greenwich Conservation Area

Built on a tight mews site, that previously had a planning proposal refused at both committee and appeal, the courtyard house has strictly controlled views and openings to comply with overlooking regulations, and avoid an ‘increased sense of enclosure and overshadowing’.

The house is wrapped in baked pine timber cladding with painted hardwood window frames, the reveals of which are clad in mirror polished black stainless steel.

On the ground there is a study and a split level open plan living/dining area that opens onto the garden, with two bedrooms on the first floor above.

Project data

Architect AAVA
Structural engineer William Attwell and Associates
Project architect Stefan Amato
Client Private
Start on site date Jan 2012
Contract duration 12 months
Gross internal floor area 106m²
Form of contract and/or procurement Minor works

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters