Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

AAVA reveals plans for 'linear' Blackheath home

  • Comment

Shoreditch-based AVAA Architecture has revealed designs for its fifth house on a street in the Blackheath conservation area

The proposal for Langton Way in south-east London - where AVAA is already working on four other houses - will see the demolition of five derelict garages to build a for a four-bedroom home.

Constructed from pre-cast concrete panels, the road side of the house will be ‘softened by a planted verge and a continuous canopy’. On the ground floor the house is divided into a loung and kitchen/dining room that both face the garden.

The first floor is book-ended by bathrooms, that are clad in timber louvres and designed to ‘glow like lanterns after dark’. In between the bathrooms four bedrooms are placed in a row with etched white glass screens that control views to avoid overlooking neighbouring gardens.

3

  • Comment

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.