By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

AAVA reveals plans for 'linear' Blackheath home

Shoreditch-based AVAA Architecture has revealed designs for its fifth house on a street in the Blackheath conservation area

The proposal for Langton Way in south-east London - where AVAA is already working on four other houses - will see the demolition of five derelict garages to build a for a four-bedroom home.

Constructed from pre-cast concrete panels, the road side of the house will be ‘softened by a planted verge and a continuous canopy’. On the ground floor the house is divided into a loung and kitchen/dining room that both face the garden.

The first floor is book-ended by bathrooms, that are clad in timber louvres and designed to ‘glow like lanterns after dark’. In between the bathrooms four bedrooms are placed in a row with etched white glass screens that control views to avoid overlooking neighbouring gardens.

3

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters