By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

AAVA reveals plans for 'linear' Blackheath home

Shoreditch-based AVAA Architecture has revealed designs for its fifth house on a street in the Blackheath conservation area

The proposal for Langton Way in south-east London - where AVAA is already working on four other houses - will see the demolition of five derelict garages to build a for a four-bedroom home.

Constructed from pre-cast concrete panels, the road side of the house will be ‘softened by a planted verge and a continuous canopy’. On the ground floor the house is divided into a loung and kitchen/dining room that both face the garden.

The first floor is book-ended by bathrooms, that are clad in timber louvres and designed to ‘glow like lanterns after dark’. In between the bathrooms four bedrooms are placed in a row with etched white glass screens that control views to avoid overlooking neighbouring gardens.

3

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Files

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters