By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


Designer sought for Lancashire wetlands

The search is on for a design team to create a new visitor facility for a wetland nature reserve in Preston, Lancashire.

The Brockholes Wetland and Woodland Nature Reserve is part of the wider £59 million Newlands land regeneration scheme - Britain's largest ever environmental programme.

Backed by the Lancashire Wildlife Trust, the North West Development Agency and the Forestry Commission, the new visitor facilities will include a café, a shop, a gallery and education and meeting rooms.

According to the brief the scheme will have to 'aspire to be a carbon-neutral construction, drawing on local resources where possible'.

Entrants will be judged anonymously in the first stage, then a shortlist of five will be decided and will be invited to present their designs to a jury panel.

For further information on how to enter please telephone the RIBA Competitions Office on 0113 2341335 or visit The submission deadline is Wednesday 19 September 2007.

by Richard Vaughan

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters