Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Wolf Hall, Staffordshire by Broadway Malyan

  • 1 Comment

[FIRST LOOK + PLANS] Broadway Malyan has revealed images of this 120m² extension to a post-war cottage in Staffordshire

The project features a new timber, prefabricated two-storey wing and a 6m-long glazed ‘orangery’ attached to the existing 80m² house – described as having an ‘awkward’ L-shaped layout.

Project leader Aidan Ridyard said: ‘The design employs a strategy for “incremental sustainability”… [namely] getting the basics right initially, with options for the client to add more systems over time as budgets allow.’

He added: ‘The scheme is in a conservation area, overlooking a village green to the front and open fields to the rear, and hence rather sensitive.

‘We were really delighted to have had great support from the planners, despite some local objections.’

The base of the scheme will built from aggregate made from demolished buildings on the site and there are also plans for a grey water reclamation system and to use sand supplied from a local quarry.

 

 

 

  • 1 Comment

Related files

Readers' comments (1)

  • Broadway Malyan eh. A surprise.

    Unsuitable or offensive? Report this comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.