Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Studio Weave completes timber Aldgate installation

  • 1 Comment

Studio Weave has completed its replacement for the ditched ‘giant goalposts’ in Aldgate

The 11m-high, ‘Paleys upon Pilers’, built from 17m3 of larch, sits on the site previously allocated for Donis’s 60m-high structure, which won the Architecture Foundation’s New Aldgate contest in 2010.

The project was commissioned by the Worshipful Company of Chartered Architects and marks the spot where Geoffrey Chaucer lived from 1374 to 1386.

According to the architect, the timber scheme was inspired by Chaucer’s ‘The House of Fame’ and ‘The Parliament of Fowls’ poems.

Peter Murray, founder director of the London Festival of Architecture and court assistant to the Worshipful Company of Chartered Architects said: ‘This is a delightfully evocative design that brings a contemporary clarity to the eastern fringe of the Square Mile.

‘The old Aldgate was designed to keep people out; Studio Weave’s design welcomes visitors from around the world who will be visiting London this summer.’

  • 1 Comment

Readers' comments (1)

  • chris Dyson

    A beautiful and poetic project celebrating the wonderful rich history of the city of london bravo! I think there is another oportunity at broadgate ....

    Unsuitable or offensive? Report this comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.