By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Stock Woolstencroft bags 'unanimous' approval for Olympic Fringe scheme

Stock Woolstencroft, with urbanists Studio Aitken, has won approval for a mixed-use creative industry workspace and housing scheme at the northern gateway to the Olympic Park in east London

Approved subject to section 106 agreement by Waltham Forest’s planning committee, the project will create 1,000m² of commerical space and 116 new homes on an existing car showroom site in Ruckholt Road, Leyton.

stock_woolstencroft_Ruckholt_Road___ground_floor_plan

 

The architect’s view

The building mass is punctuated with a series of openings which offer glimpses of a large landscaped central ‘green oasis’, that provides a large shared amenity space for residents. The building envelope has a series of ‘cranks’, which in combination with the scheme’s folded roof form, creates a visually interesting and contemporary composition.

The proposal will actively contribute to the regeneration objectives of the local and wider context and provide new homes in Leyton together with a major new employment offer through the artists’ studio use.

The scheme ‘folds’ around an urban block, reading for the most part as a three to four storey development reflecting the grain and street pattern of the adjacent Victorian neighbourhood and stepping up to a six storey frontage on Ruckholt Road where the location demands a more substantial ‘gateway’ development responding to its primary nature.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters