By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


Stanton Williams lands planning for Virginia Water pavilion

[First look + project data] Stanton Williams’ scheme for a visitor centre in Windsor Great Park has received planning permission

The practice’s design overlooks a man-made lake within the Grade I-listed Berkshire park.

The building, commissioned by the Crown Estate, will be close to the public entrance at Virginia Water.

Its ‘canopied’ form is planned to frame a view of the lake and create a sense of ‘arrival and anticipation’ – according to the practice.

Stanton Williams director Alan Stanton said: ‘We believe the project will engage and welcome people to Virginia Water, enhancing a unique place that people can enjoy visiting time and again.’


Project data


Location:Virginia Water, Windsor Great Park, Surrey
Client: The Crown Estate 
Type of Project: Visitor Pavilion

Design Team:
Architects: Stanton Williams
Structural Engineers: Webb Yates Engineers
M&E consultant: Max Fordham
Quantity surveyor: HDC
CDMC: Andrew Goddard Associates
Landscape consultant: Russ Canning & Company


Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters