By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


Softroom completes Wahaca restaurant on London’s Southbank

[First look] Softroom has taken the wraps off this 130-seat Wahaca restaurant built from multi-coloured shipping containers on London’s Southbank

The two-storey temporary structure – known as the Wahaca Southbank Experiment – is located on a raised terrace next to the 1968 Queen Elizabeth Hall.

One of the upper floor containers is cantilevered to enhance views and create a canopy below. A glazed link connects the two ground floor containers and houses a staircase.

Artist Tristan Manco has curated a series of street art murals for the restaurant’s timber deck seating area.

The structure will remain on the Southbank for at least the next 18 months.

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters