Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Oliver Chapman unwraps Edinburgh house extension

  • Comment

[First look + plans] Oliver Chapman Architects has completed this end-of-terrace Victorian home extension in Edinburgh

The project on Trinity Road close to the Firth of Forth created a south-east facing garden room and bedroom with a hard landscaped terrace.

The design features hand-split oak shakes, copper cladding panels and a sedum roof.

According to the practice, the scheme resolves the ‘awkward geometry’ of the space while its material palette acts as a ‘deliberate contrast to the traditional stonework of the main house’.

A statement explained: ‘The new Garden Room helps reconnect the house to the garden and creates a pared back, light filled refuge as a place to read or just watch the changing seasons.’

The Edinburgh-based studio worked with contractor MacKenzie Hughes Property Services and engineer David Narro Associates on the extension.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.