Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Mitchell Taylor Workshop unwraps Swanage recycling depot

  • Comment

Mitchell Taylor Workshop has completed a 461m2 recycling centre within an area of outstanding natural beauty on the Isle of Purbeck peninsula

Clad using recycled local stone in gabion baskets, the £2.3 million project includes bird and bat-nesting habitats and is fully recyclable.

The use of gabion satisfied local planners’ requirement for the use of local stone and meant the scheme did not rely on masonry or wet trades.

The facility opened 18 months ago and was shortlisted for an RIBA award.

Mitchell Taylor Workshop's Swanage recycling centre

Mitchell Taylor Workshop’s Swanage recycling centre

 

Project data

Architects: Mitchell Taylor Workshop
Landscape Architects: Nicolas Pearson Associates
Engineer and PM: Dorset Highways

Site plan: Mitchell Taylor Workshop's Swanage recycling centre

Site plan: Mitchell Taylor Workshop’s Swanage recycling centre

  • Comment

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.