By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Mitchell Taylor Workshop unwraps Swanage recycling depot

Mitchell Taylor Workshop has completed a 461m2 recycling centre within an area of outstanding natural beauty on the Isle of Purbeck peninsula

Clad using recycled local stone in gabion baskets, the £2.3 million project includes bird and bat-nesting habitats and is fully recyclable.

The use of gabion satisfied local planners’ requirement for the use of local stone and meant the scheme did not rely on masonry or wet trades.

The facility opened 18 months ago and was shortlisted for an RIBA award.

Mitchell Taylor Workshop's Swanage recycling centre

Mitchell Taylor Workshop’s Swanage recycling centre

 

Project data

Architects: Mitchell Taylor Workshop
Landscape Architects: Nicolas Pearson Associates
Engineer and PM: Dorset Highways

Site plan: Mitchell Taylor Workshop's Swanage recycling centre

Site plan: Mitchell Taylor Workshop’s Swanage recycling centre

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters