Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Jason Bruges unveils WWF HQ entrance proposal

  • Comment

[First look + plans] Jason Bruges Studio has designed an entrance installation for Hopkins’ £15 million World Wildlife Fund (WWF) headquarters project in Woking, Surrey

The interactive design features four themed ‘zones’ – comprising fresh water, marine, forest and wildlife.

Visitors to the Living Planet Centre will be able to ‘immerse themselves and interact’ with the environments’ light, sound, ambience and scent.

The four metres high and four metres wide pods will be constructed from timber, cork and felt.

The project is due to complete in time for the building’s opening in autumn 2013. Jason Bruges Studio is also designing a panel showing the names of benefactors for the building’s reception area.

Jason Bruges Studio design manager Richard Roberts said: ‘This installation will be a real sensory feast for everyone who experiences it. The complexity of the build will require the expertise of our entire multi-disciplinary team and we are very much looking forward to taking on the challenge and bringing our designs to life.’

Jason Bruges added: ‘The Living Planet Centre as a whole is a highly ambitious project that will push architectural boundaries to their limits, so having the studio’s work feature so prominently is a major success for us.’

WWF-UK head of design management Georgina Bridge said: ‘The Living Planet Centre will symbolise everything that WWF is about and we felt it was extremely important to create a high impact experience for our visitors.

‘Jason Bruges Studio understood our aims and interpreted the brief totally and the results will be thoroughly engaging and educational. We are extremely excited to be working with the team and are eager to see the end result.’

Work started on WWF’s new headquarters building in September.

Subscribe to AJ for £3 per week

Subscribe today and receive 47 issues of the magazine, 12 issues of AJ Specification and full access to TheAJ.co.uk and the AJ Buildings Library

Are you a student?

Students can subscribe to the AJ for £8 per month or £1.60 per week! Click here to start receiving the most recommended magazine for architecture students

 

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs