By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

It's a wrap: FAT finishes 260m-long facade for the BBC

[First look + plans] FAT, working with Holder Mathias Architects, has completed this £30 million production village for the BBC in Roath Basin, Cardiff

The scheme for the Igloo Regeneration Partnership features a 260 metre-long ‘highly theatrical’ facade designed by FAT, which alludes to the city’s dock warehouses and Gothic architecture.

The 3.6 hectare television production centre is the first phase of a planned digital media hub on the 15.4 hectare government-owned brownfield site, masterplanned by DEGW. The project consists of an office block, eight studio facilities, and outdoor filming spaces.

The scheme is central to the BBC’s plan to double its TV production in Wales by 2012, with both Doctor Who and Casualty to be shot in the new studios.

 

FAT's BBC production village in Roath Basin, Cardiff

FAT’s BBC production village in Roath Basin, Cardiff

Readers' comments (7)

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters