Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

It's a wrap: FAT finishes 260m-long facade for the BBC

  • 7 Comments

[First look + plans] FAT, working with Holder Mathias Architects, has completed this £30 million production village for the BBC in Roath Basin, Cardiff

The scheme for the Igloo Regeneration Partnership features a 260 metre-long ‘highly theatrical’ facade designed by FAT, which alludes to the city’s dock warehouses and Gothic architecture.

The 3.6 hectare television production centre is the first phase of a planned digital media hub on the 15.4 hectare government-owned brownfield site, masterplanned by DEGW. The project consists of an office block, eight studio facilities, and outdoor filming spaces.

The scheme is central to the BBC’s plan to double its TV production in Wales by 2012, with both Doctor Who and Casualty to be shot in the new studios.

 

FAT's BBC production village in Roath Basin, Cardiff

FAT’s BBC production village in Roath Basin, Cardiff

  • 7 Comments

Readers' comments (7)

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.