By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Green light for Landolt + Brown’s  Tottenham station overhaul

[First look] Landolt + Brown has won planning permission for this project to overhaul Tottenham Hale Station in north London

The high-profile regeneration project was approved by local authority Haringey Council’s planning committee last night.

The scheme creates a new larger concourse, improved step-free access for passengers and a new footbridge entrance for local residents of nearby Hale Village.

Planned to complete in 2017, the project is part of a £110 million investment in the district which was the epicentre of unprecedented city-wide riots in the summer of 2011.

Other improvements planned for the area also include a redesigned bus station – also by Landolt + Brown – set to complete this winter and a programme to remove Tottenham’s one-way road gyratory which finishes next month.

Councillor Alan Strickland, cabinet member for regeneration and housing, said: ‘This landmark station will support the wealth of major regeneration schemes already underway in Tottenham Hale, making it one of the capital’s most exciting places to live and work.’

He contined:  ‘Tottenham is brilliantly connected to the rest of London, and we want to make the most of that to build better housing, create more jobs and make it easier for our residents to find long-lasting employment.’

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters