By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

First look: Sutherland Hussey's River Ericht scheme

Sutherland Hussey Architects has revealed its proposed visitor centre on the River Ericht in Blairgowrie, Scotland

The scheme, part of a larger £23 million tourism-focused regeneration project, takes its inspiration from cane structures used for berry growing in the area.

Described by the architects as ‘a kind of umbrecula [sunshade]’, the building takes the form of a large timber canopy covering a stepped winter garden, creating a new terraced landscape connecting the river with the Old Military Road at the top of the hill.

An ecology centre, education resource centre, fishing museum, shops and a café will open on to the garden terraces. The project, for the Blairgowrie and Rattray Regeneration Company, will also boast a top-level platform with views across the glen.

Visitors can approach the building across a new pedestrian bridge over the river, or via a suspension bridge within the tree canopy across the gorge to the south of the building.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters