By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Contest-winning beach huts for Boscombe complete

Emerging Brighton-based practice a:b:i:r architects has finished these beach huts in Boscombe, Bournemouth designed specifically for people with disabilities

Drawn up with designer Peter Francis Lewis, the £100,000 The Seagull and the Windbreak scheme was chosen from 173 entries following an international contest in 2009.

The four fully accessible huts - designed as two pairs with retractable partition walls for increased flexibility - can each accommodate up to four wheelchair users.

Funded as part of CABE’s Seachange programme, the project includes ‘high-colour contrast surfaces and flooring to assist the visually impaired, dual-height kitchen units with gas stove and a communal outside area with a fresh-water fountain.’

Linda Nelson from Bournemouth, who has been involved in the design development and has since rented a hut for an entire season, said: ‘I had trouble getting in and around the old beach huts and was constantly worried about falling over. These new huts take away all those old problems; they are a tremendous asset for the area and a fantastic facility for disabled people.’

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters