By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Before and After: Ashburton Court refurbishment, Winchester

[FIRST LOOK: PICTURES + VIDEO] As Ashburton Court in Winchester re-opens to the public, the AJ compares the completed scheme with the original 1960s structure

Ashburton Court, built in the 1960s as two multi-storey office blocks over car parking, was ageing and in poor structural condition. A number of options were considered, including major repair, refurbishment and total replacement.

Hampshire County Council, who own the building, considered the refurbishment option to offer ‘the most cost effective approach and gives the County Council an opportunity to make efficiencies in the use of its offices’. The improvements and technologies implemented during the restoration have cut the carbon emissions of the office block by 70%.

The slideshow at the top of the page shows individual areas of the scheme before and after refurbishment. the images can be seen side-by-side in the pdf attached (see link right).

To see sustainability editor Hattie Hartman’s thoughts on the project at our sister blog Footprint, click here

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters