By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Back on the road: John Maguire overhauls NI petrol station

[FIRST LOOK + PLANS + DATA] John Maguire Architects has added a shop and reconfigured the forecourt of a service station in Northern Ireland

The Enniskillen-based practice have a given a new lease of life to a previously abandoned service station on the outskirts of Irvinestown, in County Fermanagh.

Within the reconfigured forecourt a new convenience store has been built as far back into the site as was possible in order to maximize the amount of space available for commercial parking.

The shop building is formed of two elements, the enclosure - a simple portal steel frame clad externally in a metallic insulated roof and wall panel - and a ‘visually strong front entrance element’.

This facade structure, which is formed in steel and blockwork and finished in sand cement render, provides a sheltered entrance area, integrated storage for external products, fixed picture window and integrated lighting.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters