Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Back on the road: John Maguire overhauls NI petrol station

  • Comment

[FIRST LOOK + PLANS + DATA] John Maguire Architects has added a shop and reconfigured the forecourt of a service station in Northern Ireland

The Enniskillen-based practice have a given a new lease of life to a previously abandoned service station on the outskirts of Irvinestown, in County Fermanagh.

Within the reconfigured forecourt a new convenience store has been built as far back into the site as was possible in order to maximize the amount of space available for commercial parking.

The shop building is formed of two elements, the enclosure - a simple portal steel frame clad externally in a metallic insulated roof and wall panel - and a ‘visually strong front entrance element’.

This facade structure, which is formed in steel and blockwork and finished in sand cement render, provides a sheltered entrance area, integrated storage for external products, fixed picture window and integrated lighting.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.