By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

AOC to design courtyard extension to 1950s theatre studio

AOC Architecture with Urban Space Management has been appointed to design a three-storey extension to the National Theatre’s Studio in The Cut building in London

Currently at the pre-application stage, the proposed structure would house workshops, offices and meeting spaces for Handspring Puppet Company – the group behind the West End sensation War Horse.

Described as a ‘compact structure’, the building will have a three-storey high street elevation with a single-storey rear and will be built from modular components.

AOC Architecture director Geoff Shearcroft said the project was ‘accumulating [speed] very quickly.’

In 2008 Haworth Tompkins completed a £4.5 million revamp of the Grade-II listed Studio in The Cut building (pictured) which was originally designed by Lyons Israel Ellis in 1958. The scheme was shortlisted for the 2008 Prime Minister’s Better Public Building Award.

A public consultation on the designs took place last week.

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters