By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Abbey Green Shortlist: McDowell + Benedetti

McDowell + Benedetti proposes the sculpting of sections of Abbey Green to relieve its flat monotony.

The 7m-high Mill Hill at the green’s south-western corner is a grassed landform, which contains the new abbey museum and café and acts both as a green bridge to Town Quay and as a natural amphitheatre for the new performance pod to the east.

As well as elevating the ground plane, McDowell + Benedetti’s proposal includes a running and cycling track with raised sections. This 1,250m ribbon-like flash of colour defines the park and links its perimeter sequence of activity zones.

These include a new bosque of trees at the new Curfew Tower Plaza, water jets, a cycle pod, a blossom garden and a raised section of the track with elevated views of the abbey ruins. ‘Abbey Green is a great park already,’ says partner Renato Benedetti. ‘Our scheme articulates its strengths by adding form and activity.’

Readers' comments (1)

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

    The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

    AJ newsletters