By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


Stephenson Bell’s finishes new foyer at former GMEX

[FIRST LOOK + PLANS] Stephenson Bell has completed the second phase of its £20 million overhaul of the Manchester Central international convention centre, formerly the GMEX

Replacing a dated 1980s entrance, the new glazed foyer sits in front of a Grade II*-listed building once used as a train shed/station. As well as reception facilities, it houses new flexible exhibition spaces and a ‘tenated’ restaurant.

According to the practice, the sandstone-clad scheme ‘replicates a similar facade language to the adjacent exchange foyer’ with the new projecting cantilever canopy ‘bringing the centre closer to the public realm’.

Phase three, to create a new restaurant and seminar space behind the main hall to the north, will complete in September this year.

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters