Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Moxon's 'Hedgehog for Preston' gets approval

  • Comment

A 3,700m² office building in Preston known as ‘the hedgehog’, due to its thicket of aluminium fins, has received planning permission

The Moxon Architects’ designed building at Oliver’s Place is clad with anodised aluminium fins, cantilevered from vertical support brackets. The fins change the appearance of the building dramatically depending on the position of the viewer.

On the south-west façade they act as a brise soleil and rain screen, but appear more visually permeable on the south-east façade. Early morning and winter sunlight is able to enter the building while in high summer sun is excluded.

Moxon won a design competition organised by Gardinia and the RIBA. Jury chair Ian Simpson said the Moxon scheme was a ‘unique design that offered good simple spaces, intriguing views out and an extraordinary quality of light’.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Do you like the 'Hedgehog'?

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.