Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Gap House, West London, by Pitman Tozer Architects

  • Comment

This ultra-thin house in Bayswater by Pitman Tozer Architects has been shortlisted for this year’s (2009) Manser Medal, sponsored by The Rooflight Company

Client: Luke Tozer
Contract value: £500,000
Contractor: Brownstone
Structural Engineer: Richard Tant
Services Engineer: Richard Pearce
Date of completion: August 2007
Gross internal area: 185 m²

Judges’ comments: Just 2.5m wide at the front, Gap House sits between two listed buildings and opens up to a large L-shaped living area at the rear. The jury praised this open-plan space as a ‘delightful surprise after the narrow route from the entrance’. They added: ‘The house is a fine example of design in a tight urban site – previously back gardens.’ Heating is supplied by a ground-source heat pump.

To see all the schemes shortlisted for the Manser Medal click here

 

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.