By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Carey Jones is on song with Sheffield Soundhouse

Carey Jones has been given the thumbs up for this music practice and studio facility, called the Soundhouse, for students at the University of Sheffield.

Also dubbed the 'music box' and designed to look like a black quilted cube, the 450m2 scheme will sit on the site in Gell Street, in the Portobello area of the South Yorkshire city.

The three-storey building will house studios, rehearsal spaces and recording rooms for the university's Department of Music and is to be clad in 'sound insulating black rubber'.

The Soundhouse is the latest development for the university in the up-and-coming Portobello quarter, and follows buildings such as the new Department of English and History and the School of Modern Languages and Linguistics, which is being designed by German firm Sauerbruch Hutton.

Sheffield City Council approved the project on Monday (30 July).

by Richard Waite

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters