By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Bednarski wins planning for Modern homes in sensitive Notting Hill site - image

Studio Bednarski has won planning permission for one of the very few remaining building plots in London's trendy Notting Hill.

The practice picked up the green light for this residential project, which lies within the newly created Colville Conservation Area.

The planned scheme has two residential units. The top one will become the Bednarski family home.

The proposals replace a playground area, which the architect insists has become a regular hangout for drug abusers and drunks.

When completed, the scheme, which won planning permission through designated powers, will include two new homes, with completely independent entrances on the 108m 2site.

Bednarski says that the project will reflect the surrounding vernacular. 'While contemporary in design the building draws from the tectonic composition of the adjacent Victorian houses,' he said.

'The rhythm of the new vertical slot windows is a compressed reflection of the adjacent Victorian facade rhythms.

'The design reverses the material allocation typical of the local low-grade Victorian buildings with their ground floors stuccoed and upper stories in brick,' he added.

by Ed Dorrell

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters