By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Bednarski wins go-ahead for wafer-thin house - images

Studio Bednarski has won planning permission for this extraordinary tiny house in Peckham, south London, following a two-year battle.

The three-bedroom house measures only 2.8m in width, and will be built on a 'left-over' sliver of derelict land.

The practice claims the project is an 'experiment aimed at creating habitable conditions from an awkward urban site'.

The scheme was the centre of an ongoing spat between the practice and Southwark Council's planning department. The development went to an appeal, with an inspector eventually giving it the green light after two years.

Slotted into this narrow space between buildings, the scheme is called 'Toast House, bacuse it resembles a 'three-storey slice of toast'.

The ground floor houses a master suite with an entrance lobby. Two single bedrooms are located on the first floor, with the top floor accommodating the kitchen, with balconies at both ends.

In order to limit the space taken up by external walls, the structure is timber-framed with insulation between the studs.

It is hoped the £60,000 house will start on site in early 2007.

by Richard Vaughan

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters