By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Architype’s Peckham Passivhaus office hits buffers as charity closes

A Passivhaus charity headquarters building by Architype in Peckham, south London, has hit the rocks after the scheme’s client went under

Community development charity Peckham Settlement closed its doors this summer meaning the £6million project, which had been progressed to planning and had gone out to tender, is now unlikely to go proceed.

Architype’s timber framed 2,850m² scheme, featured a green roof and glazed fins to the elevations.

Ben Humphries, associate director and project lead at the practice said: ‘We worked very hard with the numerous stakeholder groups that use the Settlement to come up with an inclusive design with a strong identity, which would have been a fantastic hub for the local community.

‘We are very disappointed for these groups that the Settlement has gone into administration and that plans will likely be shelved. It is perhaps a sad indictment of our times that charities such as the Settlement, who have worked tirelessly for the people of Peckham for over 100 years, have gone into administration.’

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters