By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Architype’s Peckham Passivhaus office hits buffers as charity closes

A Passivhaus charity headquarters building by Architype in Peckham, south London, has hit the rocks after the scheme’s client went under

Community development charity Peckham Settlement closed its doors this summer meaning the £6million project, which had been progressed to planning and had gone out to tender, is now unlikely to go proceed.

Architype’s timber framed 2,850m² scheme, featured a green roof and glazed fins to the elevations.

Ben Humphries, associate director and project lead at the practice said: ‘We worked very hard with the numerous stakeholder groups that use the Settlement to come up with an inclusive design with a strong identity, which would have been a fantastic hub for the local community.

‘We are very disappointed for these groups that the Settlement has gone into administration and that plans will likely be shelved. It is perhaps a sad indictment of our times that charities such as the Settlement, who have worked tirelessly for the people of Peckham for over 100 years, have gone into administration.’

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters