Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Architype’s Peckham Passivhaus office hits buffers as charity closes

  • Comment

A Passivhaus charity headquarters building by Architype in Peckham, south London, has hit the rocks after the scheme’s client went under

Community development charity Peckham Settlement closed its doors this summer meaning the £6million project, which had been progressed to planning and had gone out to tender, is now unlikely to go proceed.

Architype’s timber framed 2,850m² scheme, featured a green roof and glazed fins to the elevations.

Ben Humphries, associate director and project lead at the practice said: ‘We worked very hard with the numerous stakeholder groups that use the Settlement to come up with an inclusive design with a strong identity, which would have been a fantastic hub for the local community.

‘We are very disappointed for these groups that the Settlement has gone into administration and that plans will likely be shelved. It is perhaps a sad indictment of our times that charities such as the Settlement, who have worked tirelessly for the people of Peckham for over 100 years, have gone into administration.’

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.