By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Amanda Levete to design Southampton Maggie's Centre

Amanda Levete’s practice AL_A, looks set to be appointed to work on a new Maggie’s Centre in Southampton

The architect joins a growing list of star architects commissioned by the cancer care charity which includes Zaha Hadid, Rem Koolhaas, Frank Gehry and Richard Rogers.

The news comes days after the AJ revealed that London-based Carmody Groarke Architects submitted plans for a temporary Maggie’s Centre in Liverpool. The interim centre (pictured) by the 2013 Stephen Lawrence Prize-shortlisted practice, will sit within the grounds of the Clatterbridge Cancer Care Centre for the next seven years. The building is set to open in early 2014.

Arranged around a ‘single panoramic view over the farming fields of the Wirral landscape’, the Carmody Groarke design will be built from proprietary systems and enveloped in a bespoke glass-fibre wall.

Previous story (03.10.13)

Carmody Groarke to design temporary Liverpool Maggie’s

London-based Carmody Groarke has submitted plans for a temporary Maggie’s Centre in Liverpool.

The 2013 Stephen Lawrence Prize-shortlisted practice is the latest to join the glittering roll call of architects who have been commissioned by the cancer care charity. Zaha Hadid, Rem Koolhaas, Frank Gehry and Richard Rogers have previously designed Maggie’s centres.

Carmody Groarke’s Maggie’s will act as an interim centre, remaining on the proposed site within the grounds of the Clatterbridge Cancer Care Centre for the next seven years. The building is set to open in early 2014.

Arranged around a ‘single panoramic view over the farming fields of the Wirral landscape’, the temporary building will be built from proprietary systems and enveloped in a bespoke glass-fibre wall.

Laura Lee, chief executive of Maggie’s said: ‘The emotional and practical impact on people with a cancer diagnosis and their families and friends is devastating as they face one of life’s biggest challenges.

‘The people of Liverpool deserve access to the vital support that a Maggie’s Centre can offer; to help to transform their lives positively and build a life beyond the disease.’

Last week the practice’s Filling Station at King’s Cross missed out on winning the 2013 Stephen Lawrence Prize to Carl Turner Architects’ Slip House.

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters