By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


Marina Pavilion, St Leonards on Sea, by Neil Choudhury Architects

Neil Choudhury has released these photographs of his new beachside pavilion in Hastings, East Sussex

The scheme, which was originally conceived back in 2004, is the first new structure to be built on the St Leonards on Sea seafront in 70 years.

Delayed due to land ownership issues, the completed project also included the refurbishment and extension of a 1930’s leisure building which sits below the new pavilion..

Describing the scheme Choudhury says: ‘As a contrast to its curvilinear seaside modernist-style host building the extension to the pavilion is a sharply modernised “Diner” its pre-oxidised aluminium cladding topped with a neon lit sign marking the entrance.’

The project, which opened last year, was backed by SeaSpace - the regeneration company set up by the South East England Development Agency (SEEDA), Hastings Borough Council and East Sussex County Council.

Readers' comments (1)

  • As a resident of the "curvilinear seaside modernist-style host" aka Marine Court, now that the building has been commissioned as a functional unit, I would be interested to know if the Architect has solicited the views of those of us who have to look at this building each and every say.

    It is pretty evident to anyone who studies the building, that very little thought has been given to the fact that it is located right on the beach and therefore is subject to the elements of the location. I'm not quite sure that the use of "pre-oxidised aluminium" was the appropriate material for this structure. The building is about 2 years old and is already demonstrating signs of dilapidation.

    The functional design of the building has also a lot to be desired. As a building it has been designed to be a "Diner" - as such, a building such as this should have provision for storage of waste in a secure and hidden position within the building with easy and quiet access egress of the waste to the vehicles that remove the waste. Again, this was some thing not thought through.

    I am not anti the design or purpose of the building, but I do think better consideration should have been given to the spaces surrounding the property. In particular it's impact on those who live around it. Particularly, architects should not rely on the planning process to solicit these views but try to do it before, and not in a way that treats those around the space with contempt, implying that the professionals know best. It should be remembered that those in that space have years of practical knowledge of how that area exists and manages it's self.

    I hope the architect of the Jerwood Gallery, currently planned for the seafront in Hastings, will make reference to this building before finalising designs. A good example of how not to do it ! and PS I am for the Gallery !

    Unsuitable or offensive?

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters