Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Landscape designer to transform RIBA roof

  • Comment
Dan Pearson Studio has won the competition to remodel the roof terraces at the HQ of RIBA in Portland Place, London

The first stage of the competition, announced in the AJ, attracted 57 expressions of interest. Burd Haward Architects, Glowacka Rennie Archites and Studio Weave + Millimetre were also invited to outline their proposals for the project at a competitive interview.

Dan Pearson Studio is a landscape architecture practice and Pearson himself is a columnist for The Observer.

The firm’s scheme was judged to best meet the functional requirements of the publicly accessible terraces of the Grade 11 listed 1930s building, while also providing a memorable space. The strategy incorporates a changing backdrop of plants and living walls to create year-round interest.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.