By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

University Centre by Design Engine Architects

University of Winchester, Winchester

The new University Centre sits at the heart of the University of Winchester's main campus. The 300sqm building sits on a steeply sloping site. The design involves two main entrance courts with secondary access at mid level to accommodation which includes reception, venue, restaurant, Internet cafe, bookshop and offices. Over four floors the cross section links an 11 metre height difference across the site and is conceived as two halves. The lover two levels are buried into the hillside, while the upper floors shelter beneath a roof canopy that floats out over the incline.

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters