By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

STUDIO EGRET WEST

DESIGNS ON KING'S CROSS

Christophe Egret, David West

We wanted to respect the clarity and rigour of the masterplan, while creating the comfort and domesticity needed to attract families to the area. We proposed that the outer building line of the blocks defining street and park remain intact while creating a new pedestrian-dominated spine linking the new homes to the reprogrammed gasometers and school to the south. The inner facades of the building envelope are softened to create a curved and stepped building populated with generous green terraces that cascade down to small private gardens at ground level.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters