By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.




Photography by Daniel Hopkinson

By removing storage spaces down either side of the hall of Gorse Covert School and adding tapered, glazed extensions, the hall has the necessary increase in area, improved daylighting and a focus towards the north wall, which helps define an adjacent 'stage' area on the floor of the hall.

The same oblique geometry, in plan and section, has also been used to create a new storage building alongside the hall. Apart from replacing lost storage space from the hall itself, its location closes an existing courtyard, making a safe haven for children's play. And the storage building and adjacent hall frame a new (secondary) entrance to the school by day and to the hall for out-of-school-hours use. Materials, geometry and new lighting create a sense of dramatic arrival and occasion for the school.

The structural engineer was Booth King Partnership; quantity surveyor Warrington Martin; contractor Haley Bros (Builders).

Cost: £131,810

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters