By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

STRUCTURE

The self-finished ribbed-concrete floor slabs provide economic, low-maintenance ceilings with integrated lighting cast into the rib coffers, while providing thermal mass consistent with the environmental design. Downstand beams were avoided to allow rapid construction and future reconfiguration of the teaching spaces. The steelframed roof is supported on a longitudinal Vierendeel truss along its spine to allow for a step in the roof line along the centre and to minimise the number of internal columns. The structural components of the Vierendeel are minimised and co-ordinated to allow a clear storey window on the vertical step in the roof.

The common room roof is supported on simple cranked beams formed from T-sections to create an elegant roof above the space, while feature concrete 'goalpost' frames support the flank wall along the eastern edge.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters